xxl
xxlh
ukflag

Sport og fritid

Vandreture

Pyrenæerne giver uanede muligheder for at vandre i meget forskellig natur. Omkring Bélesta kan man vandre ud til grotten, hvor der blev fundet 32 skeletter (6.500 år gamle), som danner basis for museet (ca. 60 min.). Man kan vandre op til en stendysse (Dolmen) og den nedlagte landsby Saint Barthélémy, som var forløberen for Bélesta (ca. 60 min.).

 

Stendysse (Dolmen)

 

Man kan vandre op til toppen af Pic d’Aubeil (500 meters højde) med fantastisk udsigt til alle sider (ca. 1 ½  time). Eller man kan vandre ned til en nedlagt vandmølle (ca. 1 ½ time) og videre til grænsesten (bornes), som markerer den gamle grænse mellem Catalonien og Occitanien /(ekstra 45 min.).

 


En kort tur går til korset på toppen af bakken over for huset (ca. ½ time).

Turene er beskrevet i mappen.

 

Hvis man vil have større udfordringer, behøver man ikke at køre langt, før man kan gå i de høje bjerge. Grand Route 10 går hele vejen langs toppen af Pyrenæerne fra Middelhavet til Atlanterhavet, og man behøver ikke at tage hele turen på én gang.

 

 

Den ultimative vandring går til toppen af Canigou, der kan bestiges fra flere sider. Man kan dog også køre i bil (med god afstand til undervogn) eller booke plads i firehjulstrækker, der kører til 2.100 m.

 

Der ligger mange brochurer med turforslag i huset, og der er også detaljerede vandrekort til mange af turene. Ruterne er (for det meste) fint afmærkede.

Spalte

1/3

Frem