Feriehus i Bélesta - Sydfrankrig - huset
xxl
xxlh
ukflag
Vin

At tage rundt for at smage på vin er for mange en dejlig fornøjelse – og der er mange muligheder overalt i området. Roussillon Village, hvor Bélesta ligger, er et undervurderet område, der producerer meget fine vine, især rød og rosé. Kvaliteten er øget kraftigt de senere år, men prisen er også fulgt med et pænt stykke ad vejen.

 

Rødvin

Rødvinene er for det meste en blanding af druesorterne Syrah, Grenache Noir og Carignan eller Mourvedre. Hver vingård (Chateau, Domaine, Mas, Clot) har sin egen mening om blandingsforholdet.

 

 

Hedvin

Der laves også fine hedvine på muskat-druen. Den lyse hedder Rivesaltes, og der produceres desuden Ambré (ravfarvet) og Tuilé (teglfarvet).

Ekstra kvalitet opnås ved at blande årgangene (Hors d’age). Rancio er en specialitet, hvor vinballonerne står udenfor i solen.

 

En meget fin mousserende vin er Blanquette de Limoux, hvis metode er overtaget af champagne-producenterne.

 

Bélesta og omegn

I Bélesta er Riberach et fint vinsted, hvor man kan smage på deres egne og egnens vine. 4 km. fra landsbyen ligger Chateau de Caladroy, der har et bredt udvalg af kvalitetsvine. Også vinkooperativet i Caramany har gode vine. Supergode rosévine fås hos Trémoine i Rasiguères.

Forret på Michelin-restauranten Riberach

2/2
Frem
Spalte